Tuesday, October 10, 2017

fazıl say konserleri


dediğim gibi ilk konser turgutreis marina'daydı. (yukarıdaki fotoyu konserden önce çektim, birileri sahnedeyken fotoğraf çekmek bana inanılmaz kaba geliyor) festival kapsamında ünlü bir orkestra fazıl say ile çalacakmış ancak güvenlik sebebi ile iptal etmiş. o orkestranın yerine rusya devlet senfoni orkestrası gelmiş. ilk yarıda onlar çaldılar ama biraz ağır geçti. ikinci yarıda fazıl say'ı dinledik. tabiki çok ama çok iyiydi. 

fazıl say'ı dinlemenin tadı damağımızda kaldığı için barış hemen gidebileceğimiz ilk konsere de bilet ayarladı.

ikinci konser izmir fuar açıkhava'daydı. ilk bölümde solo piyano; beethoven'in en ünlü sonatları "patetik" ve "appasionata"; ikinci bölümde ise serenad bağcan, fazıl say'ın şarkılarının solisti ile metin altıok, ömer hayyam, nazım hikmet, turgut uyar, can yücel ve cemal süreya'dan muhyiddin abdal'ın "insan insan"ına uzanan bir şiir şarkı dinletisi. özellikle aralarda şarkıların hikayelerini dinlemek çok keyifliydi. serenad bağcan'ın sesi muhteşemdi. belki de dinlediğim en iyi sesti diyebilirim. mutlaka dinleyin.

fazıl say'ın instagram hesabı tam bir kültür deposu. özellikle izmir konserinden fotoğraf paylaştım. bu paylaşımdaki 3. fotoğrafta annem, babam, barış ve beni görebilirsiniz, tabi bir büyüteç yardımıyla :D



No comments: