Wednesday, May 16, 2007

oyun bahçesi

bir alan var. çok geniş. içinde bir sürü kişi var. bir sürü konu var. bir sürü ilgi alanı var. aslında hep aynı ama buna rağmen beni şaşırtmayı başarıyor. ben o alana girdiğimde önüme duvarlar örülüyor. bana izin verilmiyor. verilse bile alandakiler buna tepki veriyor. ben yine de izlemeye devam ediyorum. parkta oynayanlara apartmanın camından bakan küçük bir kız gibi.

12 comments:

Unknown said...

"...en ince ayrıntısına kadar tanımaya, tanımlamaya, tanımlanmaya çalışanlar."
Ya ben "oyun bahçesi" adlı yazını yanlış anladım ya da "fasa fiso" adlı yazıdan yukarıda yaptığım alıntı ile bir çelişki içinde. Açar mısın biraz?

mikla said...

yemem ben artık bunları
tersyüz ettim hayatımı
dedim yak lambalarını
oyna sende zarlarını
bırak başkalarını
ben aptal mıyım?
işime gelmeyince hep
hayatın kendisi sebep
sen onca fırsatı tep
ben aptal mıyım?
ben miyim hapse tıktığım
neden suçlu kılıklıyım
söyle gardiyanım
çok yatar mıyım?
ben aptal mıyım?
niye sordum soruları
biliyordum cevapları
gel her gün aynı şeyi yap
git her gün aynı yola sap
sonra gelince hesap
ben manyak mıyım?
unuttum mu ben kendimi
kuruttum mu günlerimi
biriktirdim dünleri
ben aptal mıyım?

Unknown said...

Gunun üstüne tek diyebileceğim estağfurullah olur :) Ne diyim başka?

mikla said...

:) fazla keyfim yerinde, ondandır bu halet-i ruhiyem.

Unknown said...

Umarım bu keyfi birkaç gün daha sürdürebilirsin. Denizin üstünde lazım olabilir. Sanırım tek tek sormak en iyisi olacak. Geliyor musun?

mikla said...

açıkçası vapur ve plaj partileri için pek emin değilim. geçen sene çok güzeldi ama hava da daha güzeldi. cuma günü konsere girer miyim onu da bilmiyorum ama güney'de bir yerlerde olacağım kesin.

Unknown said...

Zaten plaj partisi için gereken ekipman sağlanamazsa gidilmez. Araba lazım. Sonuçta evlere dönülecek. Valla havanın daha ne kadar güzel olmasını bekliyorsun bilmiyorum :) Kendi adıma 2 sene önce gittiğimde o kadar eğlendimki eğlenceden kustum. O derece yani.Bu sene son senem. Gidişim kesindir.Neyse cuma etrafıma biraz daha dikkatli bakayım o zaman.Ayrıca konsere Yalın çıkıyor, StarSailor değil. Haberin olsun.

mikla said...

ayrıca şimdi çelişkime tekrar bakıyorum da, ııım... söylediğin mantıklı gibi gözüküyor ama anlattıklarım çok belirli olaylar için yazılmış şeyler. o yüzden her iki olayı da kendi içinde değerlendirmişim. ayrıca insanın yaşamı çelişkiler ile dolu olabilir. ya da şu yazdıklarımın hiçbiri gerçek olmayabilir. ya da ben kendimi bu şekilde göstermeye çalışıyor olabilirim. ya da beni herkes farklı anlayıp algılayabilir. olabilir, olabilir, olabilir... bu dünyada her şey olabilir...

Unknown said...

Her şeyin olabilirliğinden çok dünya dediğin, hayat dediğin algılarımızın beyinde yorumlanması ile oluşuyor. Objektiflikten bahsetmek bu sebep ile çok zor. İstediğini istediğin gibi görürsün ve istediğin gibi gösterirsin. Ben o şekilde anlarım ya da anlamam. O ayrı. Ayrıca bunlara bağlı olarak, yazdıklarını senin ayrı olaylar için yazmış olabileceğini anlamam baya zor olduğundan öyle bir yorumda bulundum. Neyse canım, hepsinden öte çelişki var ya da yok. Bunun kararı bana düşmez. O zaman neden yazdım o yazıyı di mi? Haydi bakalım...

Unknown said...

Bu arada havayı nasıl tahmin ettin bilmiyorum ama tebrik ediyorum. Meteoroloji dün hava gayet güzel olacak diyordu haftasonu için. Bu sabah yağmur yağdı ve şuan pazar günü için sağanak yağış var diyor. Hava soğuk olmazsa yağmur sadece renk katar ortama ama hava soğuk olursa artık evimizde film izlicez gibi.

mikla said...

sonuç olarak pek bir anlaşabilmişiz :) eee insanlar konuşa konuşa... konuşamayınca neler olacağını ya da olamayacağını biliyoruz zaten.

Unknown said...

Sanırım anlaşabildik. Hava basık. Sınav bitti ama sinirim bozuldu bu sefer hava yüzünden. Alkol beni bekler.