Friday, September 01, 2006

ajansın bahçesindeki hayvanlar

(ilkokulda olurdu ya ünite konuları: çevremizdeki dostlarımız hayvanlar. işte benim başlık da ona benzedi)

ajans bahçesinin daimi üyesi köpek kont: kendisi benden önce buradaydı. ve bugünlerde oldukça mutsuz çünkü ayağında hatta tırnağında bir sorun var. sağda solda miskin miskin yatıyor ve inatla ayağına baktırtmıyor. genel anlamda yanında kendimi rahat hissetiğim köpeklerden biri.

ajans bahçesinin kayıbı kaplumbağa: kendisi bir şekilde bizim bahçeye düştü ve hasta oldu. veterinere gitti sanırım. bir var bir yok. kene tarafından ısırıldığı yönünde rivayetler var. ama kendisi yaşama 4 elle sarılmış durumda. her ne kadar kont tarafından pek sevilmese de özellikle kendinden emin duruşu ile ajans sakinlerinin bence gizli favorisi.

ajans bahçesinin hızlıları kertenkeleler: (bir çeşit sürüngenler ama kertenkele mi onlar tam olarak bilemeyeceğim, yani biraz küçük geliyorlar gözüme kertenkele olmak için, özlem olsa bizi aydınlatırdı engin biyoloji bilgileri ile her neyse) özellikle sıcak yaz günlerinde ve duvar üstlerinde kendileri ile karşılaşabilirsiniz.

ajans bahçesinin yan komşuları yani kaçakları fareler: (onların da fare olduğundan emin değilim. şöyle ki; fındık faresinden daha büyük, sıçandan ise daha küçükler) kendilerini bahçede bırakılmış yemek artığı bulunduğunda görebilirsiniz ancak. mesela bugün kont için duvar dibine bırakılmış patates kızartmalarını aşırırken yakaladım onları. "yemeyenin malını yerler" diyerek kovalamadım ve sessizce patatesleri bitirmelerini izledim.

ajans bahçesinin daimi üyeleri: hiç birini bir daha gördüğümden emin olamadığım misafirler. kuşlar (genelde serçeler) kelebekler (benim favorilerim ama kış geliyor :( son olarak ise bilumum böcükleeer... ıyyy

No comments: